Om mig

Om mig

En av mina största drivkrafter är lusten och glädjen i att hjälpa andra att utvecklas. Därför är det så roligt att få fortsätta med det efter många års erfarenhet från olika former av företagsstödjande insatser. Jag erbjuder därför olika insatser för utveckling av ledare inom privat näringsliv och offentlig sektor i form av individuell coaching, teamcoaching, utbildningar, workshops, mentorskap och rådgivning. 

 

Min bakgrund

Under de senaste 30 åren har både etablerade företagare och blivande företagare varit min huvudsakliga målgrupp, och att få vara med på deras utvecklingsresa har varit väldigt roligt, stimulerande och lärorikt.

Jag har haft förmånen att få följa hundratals företag på olika sätt under åren, och har kontinuerligt studerat dem och funderat på vad det är som gör att vissa lyckas med sina företag och varför en del inte gör det. Efter mer än 1000 timmars affärsrådgivning har jag sett vad som faktiskt funkar. Och vad som inte funkar.

Under 10 år som näringslivsstrateg/utvecklare, träffade jag många driftiga entreprenörer visar att det verkligen går att driva företag framgångsrikt på landsbygden.

Under åren har jag mer och mer intresserat mig för ledares utveckling, och har därför utbildat mig i omgångar inom professionell coaching. 2007 började den resan, som ledde till min första certifiering 2009. Jag har i ”alla år” följt Bob Proctor (guru inom personlig utveckling), och gick en ettårig coach-utbildning för honom i USA 2009.
Från 2007 har jag således använt ett coachande förhållningssätt i allt jag har gjort yrkesmässigt, det sitter liksom i ryggmärgen.

2019 var det dags igen; jag kände mig kallad till att fräscha upp mina ”coaching skills” igen efter de 10 åren som näringslivsstrateg, och hittade Gothia Akademi i Göteborg. Efter den fantastiska utbildningen var det ingen tvekan längre om att det var coaching som jag ska ägna resten av mitt yrkesmässiga liv åt. Det ledde till ny ACC-certifiering enligt ICF (International Coaching Federation), som för dig som min klient innebär en kvalitetssäkring. Beteckningen coach är ju inte en skyddad titel – alla kan kalla sig coach. Men vill du ha en coach som bevisligen har genomgått alla steg för att få använda ICF:s certifiering, vet du att förutsättningarna är de bästa.
Läs mer om det här
Och här hittar du information om min certifieringsstatus.

Företagets historia

Företaget Tremaq Utveckling AB startade 1994 och var från började ett IT-företag, där jag bedrev datautbildningar för företag och organisationer. Jag översatte även amerikansk datalitteratur och gjorde webbsidor på löpande band. Allt försvann dock på 2-3 månader, när IT-bubblan sprack år 2000. Men då valde jag att sätta mig på skolbänken igen och vidareutbildade mig på nuvarande Högskolan Väst, som ledde till en fil kand i Informatik. Mer datakunskap, alltså. Men var där som intresset för människors utveckling i förhållande till teknikens framfart inom näringslivet visade sig än mer tydligt, och fokus kom därför att i fortsättningen handla om ledares utveckling. 

Från denna nyvunna kunskap och intresse, har jag i omgångar valt att vara anställd parallellt med företagandet, eftersom det gav möjligheter att få arbeta med kompetensutveckling för näringslivet, som ju är en del av att få hjälpa företag att utvecklas. Men jag har hela tiden återkommit till företagandet.

De allra första tankarna på att starta företag började komma redan som 23-åring, då jag jobbade som ledare för första gången, då inom detaljhandel. Som vikarierande butikschef i olika konsumbutiker i göteborgsregionen, fick jag erfarenhet från många olika personalgrupper. Mycket nyttig erfarenhet. Men det fick vänta ytterligare några år innan jag kom till skott med att starta företaget.

Vem är du? 

Du är – eller har precis blivit – ledare i ett privat företag eller inom offentlig sektor. Du kan ha rollen som exempelvis vd, verksamhetsledare, enhetschef, avdelningschef, arbetsledare, projektledare eller processledare. Kanske är du helt själv i ditt företag och behöver stöd på vägen.

Det kan även handla om team, som t ex ledningsgrupper, styrelser, styrgrupper, projektgrupper, enhetsgrupper, arbetslag osv. Och om du läser detta, har du troligtvis på något sätt fastnat i din utveckling, kanske har du problem i din enhet, eller du vill helt enkelt något mer med ditt företag eller med ditt liv överhuvudtaget, men kommer inte framåt. Kanske är det så att du inte riktigt vet vad problemet ens är, men du känner att något inte stämmer. Det kan också vara så att allt är helt ok, men du vill få hjälp med att ta företaget in i ett förändringsarbete för att vara beredd på nya utmaningar.
Så hur vill du att ditt företag eller organisation ska se ut som 3 år? Om 10 år?
Vem vill du vara då?

Hur kan jag hjälpa dig och ditt företag?

Vad vill du med ditt ledarskap – egentligen? Kontakta mig för ett förutsättningslöst kostnadsfritt samtal, så kan jag berätta mer om hur du och ditt företag/verksamhet kan hitta nya vägar som leder dit du vill – innerst inne. Fyll i formuläret intill, så kontaktar jag dig.

Observera: I och med att du fyller i formuläret och klickar på skicka-knappen, godkänner du samtidigt Tremaq Utveckling AB:s integritetspolicy angående hur jag hanterar personuppgifter, som du kan läsa mer om här.

Din företagscoach

Annette Palmqvist

Professionell coach

Har du i din yrkesroll en molande känsla av att inte räcka till? Att det måste finnas något mer än det du upplever varenda dag? Veckorna går åt till att tänka på budgetneddragingar, arbetsmiljöproblem, ingen verkar må bra runt dig, inte minst du själv. DÅ är det läge att investera i en coach, som hjälper dig att tänka tankar som du just nu inte har tillgång till. Någon som följer och stöttar dig när du vill nå dina drömmar och mål, men där du just nu inte har en aning om hur det ska gå till. 

Eller vet du kanske precis vad du vill – och har vetat det i åratal, men har inte kommit till skott? Kanske är det dags att starta det där företaget du har drömt om? Eller är du ny som chef? Hur gör du nu?

Vill du ha konkret hjälp med att förändra något i ditt liv och ledarskap, klickar du nedan för ett kostnadsfritt samtal om dina möjligheter att hitta din egen potential. Det gäller vare sig det handlar om att leda dig själv eller andra – eller både ock.