Om mig

Om mig

En av mina största drivkrafter är lusten och glädjen i att hjälpa andra att utvecklas. Därför är det så roligt att få fortsätta med det efter många års erfarenhet från olika former av företagsstödjande insatser. Tremaq Utveckling AB erbjuder därför olika insatser för utveckling av ledare inom privat näringsliv och offentlig sektor i form av individuell coaching, teamcoaching, utbildningar, workshops, mentorskap och rådgivning. 

Företaget utgår från Dals-Ed i norra Dalsland, men har även verksamhet i Göteborg med omnejd. Men geografiskt finns det egentligen inga gränser. Så om du har din verksamhet i södra Italien så går det också fint. Via digitala verktyg, är det ju helt möjligt att kombinera insatser på plats, med webbaserade tillfällen, eller att köra helt digitalt eller bara på plats där du är. Allt enligt önskemål. 

Vem är du? 

Du är – eller vill bli –  ledare inom små- och medelstora företag, vd, ägare, enhetschef, förvaltningschef, avdelningschef, arbetsledare, projektledare eller processledare. Det kan även handla om team, som t ex ledningsgrupper, styrelser, styrgrupper, projektgrupper, enhetsgrupper, arbetslag osv. Och om du läser detta, har du troligtvis på något sätt fastnat i din utveckling, kanske har du problem i din enhet, eller du vill helt enkelt något mer med ditt företag eller med ditt liv överhuvudtaget, men kommer inte framåt. Kanske är det så att du inte riktigt vet vad problemet ens är, men du känner att något inte stämmer. Det kan också vara så att allt är helt ok eller till och med riktigt bra just nu, men du vill få hjälp med att ta företaget in i ett förändringsarbete för att vara beredd på nya utmaningar. Så hur vill du att ditt företag eller organisation ser ut som 3 år? Om 10 år? Om 30 år?
Och vem vill du vara då? Vilka mål har du som ledare? Som människa?

Min bakgrund

Under de senaste 30 åren har både etablerade företagare och blivande företagare varit min huvudsakliga målgrupp, och att få vara med på deras utvecklingsresa har varit väldigt roligt, stimulerande och lärorikt. Innan dess var jag redan som 23-åring ledare inom detaljhandel i Mölndal och Göteborg. Som utbildad och vikarierande butikschef, fick jag erfarenhet från många olika personalgrupper i flera Konsumbutiker runt om i området. Mycket nyttig erfarenhet.

Jag har haft förmånen att följa hundratals företag på olika sätt under åren, och har kontinuerligt studerat dem och funderat på vad det är som gör att vissa lyckas med sina företag och varför en del inte gör det. Efter mer än 1000 timmars rådgivning under 10 år via NyföretagarCentrum med personer som har startat upp företag, har jag sett vad som faktiskt funkar. Och vad som inte funkar.  

Jag har även varit anställd 10 år som näringslivsstrateg/utvecklare i Dals-Eds kommun, där näringslivet också var i fokus, parallellt med företagandet. Det har varit kul att ha fått arbeta i en kommun där företagsklimatet är högt och där så många driftiga entreprenörer visar att det verkligen går att driva företag på landsbygden.

Efter att åren gått, har jag mer och mer intresserat mig för ledares utveckling, och har därför utbildat mig i omgångar inom professionell coaching. 2007 började den resan, som ledde till min första certifiering 2009. Jag har i ”alla år” även följt Bob Proctor (guru inom personlig utveckling), och har gått en annan ettårig coach-utbildning för honom i USA 2009.

2019 var det dags igen; jag kände mig kallad till att fräscha upp mina ”coaching skills” igen, och hittade Gothia Akademi i Göteborg. Efter den fantastiska utbildningen var det ingen tvekan längre om att det var coaching som jag ska ägna resten av mitt yrkesmässiga liv åt. Det ledde till ny ACC-certifiering enligt ICF (International Coaching Federation), som för dig som min klient innebär en kvalitetssäkring. Beteckningen coach är ju inte en skyddad titel – alla kan kalla sig coach. Men vill du ha en coach som bevisligen har genomgått alla steg för att få använda ICF:s certifiering, vet du att förutsättningarna är de bästa. Läs mer om det 
här

Företagets historia

Företaget Tremaq Utveckling AB startade 1994 och var från började ett IT-företag, där jag hade datautbildningar för företag och organisationer, jag översatte amerikansk datalitteratur och gjorde webbsidor på löpande band. Allt försvann dock på 2-3 månader, när IT-bubblan sprack år 2000. Men då valde jag att sätta mig på skolbänken igen och började utbilda mig på nuvarande Högskolan Väst, som ledde till en fil kand i Informatik. Mer datakunskap, alltså. Men var där som intresset för människors utveckling i förhållande till teknikens framfart inom näringslivet visade sig än mer tydligt, och fokus kom därför att i fortsättningen handla om ledares utveckling inom näringsliv och offentlig sektor. 

Hur kan jag hjälpa dig och ditt företag?

Vad vill du med ditt ledarskap – egentligen? Kontakta mig för ett förutsättningslöst samtal, så kan jag berätta mer om hur du och ditt företag/verksamhet kan hitta nya vägar som leder dit du vill – innerst inne. Jag har ett stort kontaktnät med personer och instanser som har den kompetens och möjligheter till olika former till företagsstöd som du behöver för att hjälpa ditt företag framåt, så jag är verkligen inte ensam i det stöd som du kan få tillgång till. Om det t ex behövs fler coacher till större uppdrag, har jag många duktiga coach-kollegor som jag kan anlita. Behöver du finansiering eller andra externa åtgärder, kan jag leda dig vidare till rätt instans. Välkommen med ditt samtal, eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar jag dig.

Observera: I och med att du fyller i formuläret och klickar på skicka-knappen, godkänner du samtidigt Tremaq Utveckling AB:s integritetspolicy angående hur jag hanterar personuppgifter, som du kan läsa mer om här.