Strategier till frukost det nya normala?

Vi har alla blivit utmanade på olika sätt under det senaste åren. Pandemin och ofred har satt sina spår och skapat en tid av osäkerhet och förändring. Som ledare gäller det att hantera dessa utmaningar på ett effektivt och hållbart sätt.

Jag tror på att ett coachande förhållningssätt kan vara en värdefull resurs för ledare under dessa tider. Genom att använda ett coachande ledarskap kan medarbetare få hjälp med att identifiera sina styrkor och resurser och hitta sätt att använda dem på ett positivt sätt, även i tider av osäkerhet och förändring.

Att ha en coach som stöd kan hjälpa till att kunna se möjligheter och lösningar som kanske annars hade gått obemärkt förbi. Dessutom kan det ge verktyg och strategier för att hantera stress och osäkerhet på ett mer effektivt sätt.

För hur blir det när verkligen förändras i en hisnande fart, men våra egna strategier är desamma som för flera år sen – innan pandemin… Jag är övertygad om att sättet att förhålla sig till sin organisation m å s t e förändras i takt med att digitala arbetsmodeller och nya tjänster och produkter skapas, som ett resultat av att vi ur krisen har varit tvungna att skapa förändringar. Förändringar som ibland får oss att ifrågasätta vår roll som både ledare och/eller medarbetare. När allt förändras, vem blir jag då?

Om man är medveten om vikten av att dagligen arbeta med sina strategier i verksamheten, är ett coachande förhållningssätt en viktig strategi som kan bidra till att skapa en positiv kultur på arbetsplatsen. Genom att implementera ett coachande förhållningssätt som en strategi i den dagliga verksamheten, finns goda förutsättningar för att kunna skapa en kultur där medarbetarna känner sig stödda och engagerade, även under tider av osäkerhet och förändring.

Strategier är viktiga för att driva verksamheten framåt, men det är kulturen som skapar en miljö där strategierna kan blomstra. Genom att investera i en positiv kultur och ett coachande förhållningssätt kan man skapa en miljö där strategierna kan växa och trivas. Detta kan i sin tur bidra till ökad produktivitet, bättre arbetsmiljö och ökat engagemang från medarbetare.

Så låt oss inte glömma bort vikten av strategier, men låt oss också komma ihåg att det är kulturen som kan avgöra om dessa strategier kommer att lyckas eller inte. Genom att implementera ett coachande förhållningssätt i verksamheten kan man skapa en kultur där medarbetarna känner sig uppmuntrade att tänka kreativt och självständigt, vilket kan bidra till att strategierna kan blomstra på ett positivt sätt.

Dela inlägget här

Relaterade artiklar

As a Man Thinks In His Heart So Is He

The way you see yourself is often the way you treat yourself and how you behave in life. Detta är en bok som har översatts och finns på svenska, och som har använts av tusentals människor. Gurus inom personlig utveckling,

Läs mer »

Mind the Gap

Detta är ytterligare ett testinlägg där jag försöker få ordning på bloggsidan. Vet inte hur bra detta går, men det är väl bara att hålla på tills det fungerar. Men detta med Mind the Gap handlar om att hantera det

Läs mer »

Coachande ledarskap

Här kommer jag att prata återkommande om coachande ledarskap – vad det innebär för dig som ledare, men även för dig som människa i denna utmanande tid. Men det behöver inte vara utmanande, vilket säkert uppfattas som provocerande. Vi matas

Läs mer »
Din företagscoach

Annette Palmqvist

Certifierad Coach

Har du i din yrkesroll en molande känsla av att inte räcka till? Att det måste finnas något mer än det du upplever varenda dag? Veckorna går åt till att tänka på budgetneddragingar, arbetsmiljöproblem, ingen verkar må bra runt dig, inte minst du själv. DÅ är det läge att investera i en coach, som hjälper dig att tänka tankar som du just nu inte har tillgång till. Någon som följer och stöttar dig när du vill nå dina drömmar och mål, men där du just nu inte har en aning om hur det ska gå till. 

Eller vet du kanske precis vad du vill – och har vetat det i åratal, men har inte kommit till skott? Kanske är det dags att starta det där företaget du har drömt om? Eller är du ny som chef? Hur gör du nu?

Vill du ha konkret hjälp med att förändra något i ditt liv och ledarskap, klickar du nedan för ett kostnadsfritt samtal om dina möjligheter att hitta din egen potential. Det gäller vare sig det handlar om att leda dig själv eller andra – eller både ock.

 

Mina favoritinlägg